Wednesday, November 23, 2011

Aku.Youtube.Acapella

Assalamualaikum allz!

~what's up everyone?? for sure la sehat ye dok, kalo tak takdela korang menghadap lappy stalk blog orang.

Ok, again and again, i really-really appreciate  28 orang yang dah follow blog nih, i know it's still far away, but i'll give my best shot wokeyh.

Soooo, straight away aku nak gitau kisah aku and youtube ni. Antara perkara yang anda perlu tahu :

1 . Aku jeles dengan Najwa Latiff
2 . Aku sangat minat Faizal Tahir
3 . Aku dari dulu buat show nasheed, but jiwa aku more to slow rock (YEAAAAHHHHH!!!)
4 . Aku sangat-sangat minat A Capella songs
5 . Aku tak pernah join kelas vokal
6 . Aku punya mama cakap suara aku macam ayam kena sembelih
7 . Bapak arr sume nak gitau susah arr, by time korang kenal la aku camne

Ohyeahh, nak cerita pasal penglibatan aku dalam youtube or gelaran yang digunakan para 'artis' , 'Youtuber' hehe.
Aku start dari FB. Kerja aku buat video acapella multitrack then upload kat fb, then tag semua friends. So my friends yang 'supportive' pun adala komen-komen, 'like' video tu.

~Somehow....aku tak tau berapa orang yang dah tengok video tu. Coz ada setengah orang kedekut sangat nak leave comment, like pun taknak.

Sooooo, i've decided to create a Youtube Account. Dari situ aku dapat tengok berapa orang exactly yang tengok videos akus.

And i know, sangat-sangat susah nak dapatkan viewer yang ramai. Kalo viewer dah lebih 300 orang pun aku dah syukur giler-giler dah.
And that's why terhasilnya point yang pertama seperti di atas (-_-)" (coz viewer dia beratus ribuuuuuuu)

But whatever it is, ada sorang my friend ni, dia always cakap "Do something coz you love it, not to get fame"... so aku pun teruskan kerja upload-mengupload nih even viewer tak ramai tapi tiap kali upload hati rasa happy gila hahaaha ...ok (-_-)"

So ni antara video yang aku dah upload, this is an example of Multitrack Acapella. (alaa mcm Mike Thompkins tuuu)


p/s : haha i know i know, it's not that good, but i've put a lot of effort on this stuff. So once it's done, i felt relieve and thankfull hehe. Enjoy people , spread the love!  Assalamualaikum ;)

1 comment:

  1. bertuah dapat kawan mcm tu. sila hargai! haha :p

    ReplyDelete